Van trattoria-uitbater naar soepverkoper op de dagmarkt

Positionering en branding van SOEPER-man

Een goedlopende trattoria midden in het bourgondische zuiden: Veghel. Mooier kun je het niet hebben. En met Trattoria Da Roberto ging het goed: het pand is prachtig, de gerechten hadden net dat beetje extra Italiaanse allure, de bediening was top en de mensen bleven komen. Een mooie formule voor een lange en succesvolle bedrijfsvoering. Niet dus. Corona kwam, zag en overwon. Voor even.

Soeperman

Robert Wallet ging niet bij de pakken neerzitten en gooide het roer om. Hij moest wel. Tekenend voor de veerkracht van de ondernemer: van goed boerende trattoria-uitbater naar populaire soepverkoper op de dagmarkt. Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Al snel liep dit uit nood geboren nieuwe levensonderhoud uit de hand: 100 liter soep werd 250 liter en dat werd al snel 800 liter en het plafond is nog niet bereikt. Niet alleen op de dagmarkten wisten de klanten Robert te vinden, maar ook bij bedrijven en particulieren vond de soep gretig aftrek. En hier eindigt het niet. Nieuwe distributiekanalen worden “as you read” onderzocht.

Soeperman logo's animatie

Woord- en beeldmerk

Na het uitdiepen van het verhaal van SOEP en SOEPER-man, was de ontwikkeling van het logo een logisch gevolg.
De “S” van SOEPER-man gecombineerd met een soepkom resulteerde in een iconische SOEPER-man “S“, opgebouwd uit twee soepkommen. Het logo is zo opgebouwd dat deze ook omgedraaid nog dezelfde is. Zo is op een deksel van een emmertje soep het logo altijd “leesbaar”. Voor het emmertje zelf heeft SQUAL alleen het beeldmerk ontwikkeld.

Soeperman Collage
Soeperman verpakking
Soepingredienten
Soep in pannen
Soeperman soepen verpakt

SOEPER-man is een blijvertje en vult de positionering van Trattoria Da Roberto prima aan.
Sterker nog, onze verwachting is dat het concept van SOEPER-man juist een extra dimensie geeft aan de Trattoria.
SOEPER-man gaat een grote vlucht maken.

Zijn nest laat hij achter,
dat doneert hij aan vogeltjes die het echt nodig hebben.

Met SOEP(ER-man) maak je vrienden.
En die hebben we hard nodig nu.

Soeperman Cups Soeperman Cups